fredag 28. juni 2013

Pasta Carbonara med Jarlsberg


I dag hadde jeg så utrolig lyst på pasta, og min mann på noe med bacon i.
Så da ble det selvfølgelig Pasta Carbonara.

I denne oppskriften så kombinerte jeg både fersk parmesanost og jarlsberg i sausen, og det var ikke feil!
Min mann påpekte at denne oppskriften kunne jeg få lov å lage litt oftere! ;)

Jeg har brukt:
1 pk Gilde smårett bacon (200 gr)
50 gr finrevet parmesan
50 gr revet jarlsberg
3 store egg
250-300 gr fullkorns tagliatelle (det ble mer enn nok til 2 voksne)
2 fedd hvitløk
50 gr melange eller annet smør du har tilgjengelig.
4 ss matfløte
vann fra pastaen til å spe ut sausen med.

1.
Kok opp vann med ca 1 ts salt oppi og ha oppi pastaen.
La den koke på middels varme i 10 min.

2.
Mens pastaen koker tar du å har eggene oppi en bolle og pisker de sammen med litt pepper, og setter den til side.

3.
Så tar du en kasserolle og har oppi smøret. Deretter rensker du de 2 hvitløkfeddene og legger flatsiden på kniven over og " moser" de litt. Hvitløken skal visstnok avgi mer saft og smak under stekingen ved å gjør det sånn, ifølge BBC food. Legg de så oppi smøret i pannen og ha oppi baconet. Dette skal surre på middels sterk varme til baconet er så gyllen og crispie som du vil ha det.

4.
Rasp 50 gr jarlsberg og 50 gr parmesan.
Har du ikke jarlsberg er det bare å bruke det du har, blir helt sikkert godt uansett.

5.
Nå er pastaen mest sannsynlig ferdig kokt og klar til å haes oppi sammen med baconet. Før du gjør det så fisker du opp de store hvitløksfeddene, siden de nå har gitt fra seg den smaken de skulle.
Ha oppi pastaen med en gaffel direkte fra vannet den koker i. Gjør ingenting om det kommer med vann, det er bare bra. Blandt godt med en gaffel så du fordeler baconet godt inn i pastaen. La det stå på svak varme.
IKKE tøm ut vannet som pastaen har kokt i, for det vil du få bruk for.

6.
Bland sammen revete parmesan og jarlsberg og ha det oppi eggene.
Når det er blandet godt tar du kassesrollen med pastaen og baconet av platen og har oppi egg og oste blandingen, bland raskt med en gaffel(løfte pastaen opp) så du får fordelt eggene og osten godt i pastaen.

7.
Nå er pastaen litt kornete og seige med osten og eggene, mens den skal være tykk men kremete.
Jeg brukte 4 ss matfløte og deretter spedde ut med saltvannet fra pastaen til den fikk en kremet konsistens og ikke var så tykk og klebrig lengre. Her er det smak og behag. Noen bruker bare fløte eller melk. Jeg bruker vannet siden jeg får litt salt tilsetting fra pasta vannet og sausen blir ikke så mektig.

8. Hvis det er blitt litt "lunken" så varm den opp på svak varme til den er så varm som du vil ha den. Spe på med litt vann/fløte/melk hvis sausen blir tykk eller klumpete så du bevarer den kremete konsistensen.


Serveres med litt revet parmesanost på toppen 


Velbekomme :)

onsdag 26. juni 2013

Hvitløkssjampinjonger


Et annet godt tilbehør til grillmaten, spesielt godt til alt kjøtt.
Jeg vet det er mange varianter av denne, men den jeg bruker er veldig enkel.

Rengjør først sjampinjongene.

Ta forsiktig ut stilkene uten å å skade selve "hatten".

Finhakk stilkene. Det gjør ingenting om ikke alt blir like finhakket.

På 10 Sjampinjonger bruker jeg ca 70 gr melange(romtemperert eller myket opp i mikroen).
Bland i 2 fedd med presset hvitløk og de finhakkede stilkene oppi smøret og bland godt.

Bruk deretter en t-skje og fordel fyllet oppi sjampinjongene.

Når det er fordelt i alle sjampinjongene er de klare for steking.

Men husk å stek de på aluminiumfolie på grillen. På grunn av smøret kan de lett ta fyr, og skulle de velte er det veldig irriterende å se alt fyllet gå opp i flammer nede i grillen ;)


Hjemmelaget Potetsalat.


Grilling er noe vi stort sett gjør året rundt. 
Hjemmelaget potetsalat er et vanlig innslag til grillmaten hos oss, og pleier å være en stor hit!

Du trenger:
Poteter 
- hvor mange avhenger hvor "løs eller fast" du vil ha potetsalaten.
Majones 
- lett eller ekte alt etter hva du liker
Lettrømme
Hvitløk 
- jeg bruker to fedd
1 stor purre-løk
Salt og pepper


Jeg bruker litt over halve pakken med majones, syns potetsalaten blir litt "lettere" da.



Bland rømme, majones og hvitløk godt. Ha i salt og pepper etter eget ønske.


Skjær opp purre-løken i passe små biter.



Blad i purre-løken først, rør deretter inn potetbitene forsiktig litt og litt av gangen.
Passer til all type grillmat.

Bon Appètit!




mandag 24. juni 2013

Hvit Pizza


For et års tid siden ble jeg hos en god venninde, for første gang presentert for hvit pizza.
Siden da har det blitt mange fredagskvelder(den nye lørdagen) med hvit pizza.

Oppskriften på hvit pizza er som følger:

Lage grov pizzadeig.
Noen liker den bedre fin, så her er det smak og behag.

Ingredienser:
Creme Fraiche 
Hvitløk
Paprika
Rødløk
Mais
Ananas
Ost
Kylling
Bacon

Fyll
En vanlig eller mager Creme Fraiche.
1-2 fedd presset eller finhakket hvitløk 
Salt og pepper.
Blandes godt og fordeles utover puzzabunnen.

1 rødløk skjært i strimler
1 boks med ananas(kan sløyfes hvis ønskelig)
1 boks mais
1 paprika i strimer
Fordeles oppå creme fraichen. 
Gjerne ha på litt ekstra krydder av det du pleier å bruke.
Fordel osten oppå.
Ha deretter kylling og bacon i biter oppå toppen. Det kannlegges på rått siden det vil bli godt stekt i ovnen, og kyllingen vil bli mer saftig.
Ha litt ekstra krydder på toppen og stek i ovnen på 225 grader til den er gyllen i kantene.
Stekelengde varierer fra hvor sterk ovn du har.

Server gjerne med rømme eller hvitløksdressing og ruccolasalat oppå.









lørdag 22. juni 2013

Hjemmelaget Tacokrydder



Krydder er noe som alltid har fascinert meg.
Er vi på reisefot til det store utlandet er krydder noe av det første jeg sjekker ut, der er det alltid noe å lære.
Tacokrydder er noe de fleste er kjent med. Men visst du at det kan være opp til 60% sukker i enkelte tacokrydder, og alt for mye salt! Det fikk jeg vite nå nylig nemlig.
Da er det bare å lage det selv!
Hjemmelaget tacokrydder er veldig enkelt å lage og står nå fast i "krydderhylla" vår.
Det anbefales på det sterkeste!!

Hjemmelaget Tacokrydder
7 ts Spisskummin
2 ts malt koriander
4 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
2 ts cilipulver
2 ts cayennepepper
4 ts salt
1 ts pepper
1, 1/2 ts tørket koriander - får ut mer av aromaen ved å knuse den mellom fingrene eller i morter før det blandes i
1 ts tørket oregano - gjør det samme som med tørket koriander.



Jeg ganget like gjerne denne oppskriften med 4, siden denne oppskriften ikke er så stor.
Jeg regner 1 ss krydder pr 300 gr kjøttdeig, men det er smak og behag. Bruk gjerne mer hvis du vil ha mer smak. Krydderet oppbevares i en boks i kjøleskapet. Grunnen til dette er at hvis krydderet(da spesielt med tanke på paprikaen) står kaldt og mørkt så bevares aromaen bedre og krydderet mister ikke den fine røde fargen sin. Står det ute vil det gradvis bli lysebrunt og miste litt av sin aroma.

Tips: Til dere som bor i Hamar og omegn så er alt dette krydderet og få kjøpt billig på Nye Grønt og Godt.

Vel bekomme