I dag hadde jeg så utrolig lyst på pasta, og min mann på noe med bacon i.
Så da ble det selvfølgelig Pasta Carbonara.
I denne oppskriften så kombinerte jeg både fersk parmesanost og jarlsberg i sausen, og det var ikke feil!
Min mann påpekte at denne oppskriften kunne jeg få lov å lage litt oftere! ;)
Jeg har brukt:
1 pk Gilde smårett bacon (200 gr)
50 gr finrevet parmesan
50 gr revet jarlsberg
3 store egg
250-300 gr fullkorns tagliatelle (det ble mer enn nok til 2 voksne)
2 fedd hvitløk
50 gr melange eller annet smør du har tilgjengelig.
4 ss matfløte
vann fra pastaen til å spe ut sausen med.
1.
Kok opp vann med ca 1 ts salt oppi og ha oppi pastaen.
La den koke på middels varme i 10 min.
2.
Mens pastaen koker tar du å har eggene oppi en bolle og pisker de sammen med litt pepper, og setter den til side.
3.
Så tar du en kasserolle og har oppi smøret. Deretter rensker du de 2 hvitløkfeddene og legger flatsiden på kniven over og " moser" de litt. Hvitløken skal visstnok avgi mer saft og smak under stekingen ved å gjør det sånn, ifølge BBC food. Legg de så oppi smøret i pannen og ha oppi baconet. Dette skal surre på middels sterk varme til baconet er så gyllen og crispie som du vil ha det.
4.
Rasp 50 gr jarlsberg og 50 gr parmesan.
Har du ikke jarlsberg er det bare å bruke det du har, blir helt sikkert godt uansett.
5.
Nå er pastaen mest sannsynlig ferdig kokt og klar til å haes oppi sammen med baconet. Før du gjør det så fisker du opp de store hvitløksfeddene, siden de nå har gitt fra seg den smaken de skulle.
Ha oppi pastaen med en gaffel direkte fra vannet den koker i. Gjør ingenting om det kommer med vann, det er bare bra. Blandt godt med en gaffel så du fordeler baconet godt inn i pastaen. La det stå på svak varme.
IKKE tøm ut vannet som pastaen har kokt i, for det vil du få bruk for.
6.
Bland sammen revete parmesan og jarlsberg og ha det oppi eggene.
Når det er blandet godt tar du kassesrollen med pastaen og baconet av platen og har oppi egg og oste blandingen, bland raskt med en gaffel(løfte pastaen opp) så du får fordelt eggene og osten godt i pastaen.
7.
Nå er pastaen litt kornete og seige med osten og eggene, mens den skal være tykk men kremete.
Jeg brukte 4 ss matfløte og deretter spedde ut med saltvannet fra pastaen til den fikk en kremet konsistens og ikke var så tykk og klebrig lengre. Her er det smak og behag. Noen bruker bare fløte eller melk. Jeg bruker vannet siden jeg får litt salt tilsetting fra pasta vannet og sausen blir ikke så mektig.
8. Hvis det er blitt litt "lunken" så varm den opp på svak varme til den er så varm som du vil ha den. Spe på med litt vann/fløte/melk hvis sausen blir tykk eller klumpete så du bevarer den kremete konsistensen.
Serveres med litt revet parmesanost på toppen
Velbekomme :)