fredag 5. juli 2013

Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker




Denne oppskriften har jeg lånt fra tine.no, og laget min egen vri på.

Til 4 porsjoner:
6 kyllingfilet
5 gulrøtter
1 squash
1 rødløk
1 purre
600 gr poteter, den er også god med ris.
3 pressede hvitløksfedd
Skivene fra en halv sitron
1 chili (1/2 hvis du ikke liker sterk mat)
salt, pepper, paprika og timian krydder.

Fetaostkrem
1 boks rømme 
1 glass fetaost
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Sett stekovnen på 200 grader og gjør klar en langpanne og smør litt olje i bunnen.

Del grønnsakene i biter og fordel de utover langpannen.
Bland presset hvitløk, finhakket chili, paprika, timian, salt og pepper i litt olje og fordel utover på grønnsakene.
Skjer kyllingfilet i 3 biter og fordel utover på grønnsakene. 
Krydre deretter med timian, salt og pepper oppå kyllingen.

Skjer poteter i båter og gjør klar i en egen langpanne og krydre godt med timian og pepper.
Kan også bruke kokt ris.

Skjær en sitron i skiver og fordel innimellom kyllingen før den settes i stekeovnen sammen med potetene.
Husk og bruke varmluft. 
Har du ikke varmluftovn så stek potetene i stekepanne på middels sterk varme.
Stekes i ca 20-30 min avhengig hvor skarp ovnen din er. 

Mens det steker tar du ut fetaostene fra glasset og siler av oljen. 
Deretter moser du fetaostene i en bolle før du har over rømmen/crème fraiche.
Krydre med litt salt og pepper etter behov.


Tok bilde før jeg hadde tatt på sitronene.


Jeg har testet det ut mens jeg har hatt besøk av svigerfamilien og det ble tatt meget godt imot!
Ble spesielt godt å ha fetaostkremen over de varme rotgrønnsakene. 
NAM!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar