Carbonara med Kylling
Hei igjen. Nå er det ganske så lenge siden siste innlegg, men bedre sent enn aldri.
Her kommer en rett vi laget i går, som min mann bare elsket!
Fant oppskriften på Prior sine sider, og pyntet litt på den. Så takk Prior :)
- 400 gr Kyllinkjøttdeig
- Smør til steking
- salt, pepper og litt chili
- 300 gr Tagliatelle pasta(gjerne fullkornspasta)
- 10 stk grønne asparges, delt i to
- 12 cherry tomater, delt i to
- 3 stk grovhakket vårløk eller 1 stor purre
- 1(eller 2) stk hvitløksfedd, finhakket
- 12 blader fersk basilikum(haes oppå når alt er ferdig stekt og blandet med kjøttdeigen)
Bland sammen:
- 1 dl matfløte
- 3 eggeplommer
- 4 ss parmesan
- litt salt og pepper
Stek kyllingkjøttdeigen i smør i to omganger, slik at den blir
stekt og ikke kokt.
La den gjerne være i litt store biter, slik at den
forblir saftig. Krydre med salt, pepper og evnt litt chili etter smak og behag.
Kok pastaen etter anvisning på pakken.
Stek aspargesen i stekepanne 3-4 minutter.
Tilsett cherrytomater,
vårløk og hvitløk.
Smak til med sukker, salt og pepper.
Ha den stekte
kjøttdeigen tilbake i pannen og vend sammen. Sil av vannet på pastaen.
Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme
pastaen. Rør godt om.
Dere kan selv velge om dere vil blande kjøttdeigenblandingen med pastaen. Selv valgte vi å ha den i en panne ved siden av, så vi selv kunne velge hvor mye ville ha av hvert.
Serveres med fersk revet parmesan! Enjoy!!