lørdag 28. juni 2014

Carbonara med Kylling   


Hei igjen. Nå er det ganske så lenge siden siste innlegg, men bedre sent enn aldri.
Her kommer en rett vi laget i går, som min mann bare elsket!
Fant oppskriften på Prior sine sider, og pyntet litt på den. Så takk Prior :)

- 400 gr Kyllinkjøttdeig
- Smør til steking
- salt, pepper og litt chili

- 300 gr Tagliatelle pasta(gjerne fullkornspasta)
- 10 stk grønne asparges, delt i to
- 12 cherry tomater, delt i to
- 3 stk grovhakket vårløk eller 1 stor purre
- 1(eller 2) stk hvitløksfedd, finhakket
- 12 blader fersk basilikum(haes oppå når alt er ferdig stekt og blandet med kjøttdeigen)

Bland sammen:
- 1 dl matfløte
- 3 eggeplommer
- 4 ss parmesan
- litt salt og pepper


Stek kyllingkjøttdeigen i smør i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt.
 La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt, pepper og evnt litt chili etter smak og behag.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.
 
Stek aspargesen i stekepanne 3-4 minutter. 
Tilsett cherrytomater, vårløk og hvitløk. 
Smak til med sukker, salt og pepper. 
Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og vend sammen. Sil av vannet på pastaen. 
Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. 

Dere kan selv velge om dere vil blande kjøttdeigenblandingen med pastaen. Selv valgte vi å ha den i en panne ved siden av, så vi selv kunne velge hvor mye ville ha av hvert.

Serveres med fersk revet parmesan! Enjoy!!