lørdag 22. juni 2013

Hjemmelaget Tacokrydder



Krydder er noe som alltid har fascinert meg.
Er vi på reisefot til det store utlandet er krydder noe av det første jeg sjekker ut, der er det alltid noe å lære.
Tacokrydder er noe de fleste er kjent med. Men visst du at det kan være opp til 60% sukker i enkelte tacokrydder, og alt for mye salt! Det fikk jeg vite nå nylig nemlig.
Da er det bare å lage det selv!
Hjemmelaget tacokrydder er veldig enkelt å lage og står nå fast i "krydderhylla" vår.
Det anbefales på det sterkeste!!

Hjemmelaget Tacokrydder
7 ts Spisskummin
2 ts malt koriander
4 ts paprikapulver
2 ts hvitløkspulver
2 ts cilipulver
2 ts cayennepepper
4 ts salt
1 ts pepper
1, 1/2 ts tørket koriander - får ut mer av aromaen ved å knuse den mellom fingrene eller i morter før det blandes i
1 ts tørket oregano - gjør det samme som med tørket koriander.



Jeg ganget like gjerne denne oppskriften med 4, siden denne oppskriften ikke er så stor.
Jeg regner 1 ss krydder pr 300 gr kjøttdeig, men det er smak og behag. Bruk gjerne mer hvis du vil ha mer smak. Krydderet oppbevares i en boks i kjøleskapet. Grunnen til dette er at hvis krydderet(da spesielt med tanke på paprikaen) står kaldt og mørkt så bevares aromaen bedre og krydderet mister ikke den fine røde fargen sin. Står det ute vil det gradvis bli lysebrunt og miste litt av sin aroma.

Tips: Til dere som bor i Hamar og omegn så er alt dette krydderet og få kjøpt billig på Nye Grønt og Godt.

Vel bekomme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar