fredag 5. juli 2013

Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker




Denne oppskriften har jeg lånt fra tine.no, og laget min egen vri på.

Til 4 porsjoner:
6 kyllingfilet
5 gulrøtter
1 squash
1 rødløk
1 purre
600 gr poteter, den er også god med ris.
3 pressede hvitløksfedd
Skivene fra en halv sitron
1 chili (1/2 hvis du ikke liker sterk mat)
salt, pepper, paprika og timian krydder.

Fetaostkrem
1 boks rømme 
1 glass fetaost
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Sett stekovnen på 200 grader og gjør klar en langpanne og smør litt olje i bunnen.

Del grønnsakene i biter og fordel de utover langpannen.
Bland presset hvitløk, finhakket chili, paprika, timian, salt og pepper i litt olje og fordel utover på grønnsakene.
Skjer kyllingfilet i 3 biter og fordel utover på grønnsakene. 
Krydre deretter med timian, salt og pepper oppå kyllingen.

Skjer poteter i båter og gjør klar i en egen langpanne og krydre godt med timian og pepper.
Kan også bruke kokt ris.

Skjær en sitron i skiver og fordel innimellom kyllingen før den settes i stekeovnen sammen med potetene.
Husk og bruke varmluft. 
Har du ikke varmluftovn så stek potetene i stekepanne på middels sterk varme.
Stekes i ca 20-30 min avhengig hvor skarp ovnen din er. 

Mens det steker tar du ut fetaostene fra glasset og siler av oljen. 
Deretter moser du fetaostene i en bolle før du har over rømmen/crème fraiche.
Krydre med litt salt og pepper etter behov.


Tok bilde før jeg hadde tatt på sitronene.


Jeg har testet det ut mens jeg har hatt besøk av svigerfamilien og det ble tatt meget godt imot!
Ble spesielt godt å ha fetaostkremen over de varme rotgrønnsakene. 
NAM!






Pasta med Kylling og Bacon



200 gr fullkorn Tagliatelle (det er for 2 personer)
1 boks matfløte
1/3 blåmuggost
1 pk bacon i skiver
1/2 rød paprika
2-3 hvitløksfedd
1/2 purre
Salt og Pepper, evnt litt basilikum og/eller timian

Skjær kyllingen i biter og baconet i skiver.
Gjør deretter klart vannet til pastaen og ha litt salt oppi. Koketid ca 10-12 min.
Fres kyllingen og baconet mens pastaen koker.
Jeg freste litt hvitløk i pannen og krydret med litt salt og pepper.
Kutt purren i skiver og paprikaen i strimler, has oppi stekepannen mot slutte av stekingen.

Ha fløte i en liten kasserolle og varm opp så du får smeltet blåskimmelosten. Hvitløkfeddene presses og has oppi fløtesausen. Krydre med salt og pepper etter smak og behag.
Når blåskimmelosten er smeltet har du fløtesausen over pastaen sammen med innholdet fra stekepannen.
Bland godt sammen og server.
Server gjerne med litt revet parmesanost.

Velbekomme




onsdag 3. juli 2013

S'MORES




Dette er helt klart mat for sjelen og for gode sosiale lag!!


Ingredienser:
1 pk Gjende kjeks
(går sikkert bra å bruke andre kjeks også)
1 stor melkesjokolade
1 pk marsmellows
Pluss et bål/grill etc, og noe å grille marsmellowsen med.

Legg en bit melkesjokolade på gjendekjeksen.
Når marsmellowsen er ferdig grillet så legges den oppå kjeksen med sjokoladen, så legger du en gjendekjeks på toppen og klemmer sammen før du drar ut grillspydet. La marsmellowsen være litt i før du spiser den sånn at melkesjokoladen får smeltet litt og s'moresen  ikke blir for varm og spise.








Med gul neglelakk fra min kjære niese som overtalte med;
 "denne kule neglelakken må du bare prøve tante!!"


S'mores ble helt klart godkjent av våre kjære tantebarn på besøk!!

mandag 1. juli 2013

En sunn muffins



0.5 PURRE
2 SS SMØR
4 EGG
1 BOKS(ER) KESAM
3 DL Spelt MEL
50 G SALAMI
50 G Picnic skinke, enten kalkun,svin eller annet
150 G REVET HVITOST, brukte bare ferdigrevet osteblandingen med jarsberg og norveigia. Kan også kombinere litt parmesan.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og grovhakk løken.
Skjær paprika, purre og salami i biter. 
Det er også mulig å bruke rødløk, det var like godt som å bruke purre.
Fres grønnsakene myke i smør i en panne.
Visp sammen egg og kesam. 
Her kan du også bruke mager kasam eller lett rømme for deg som ikke liker kesam.
Bland i mel og bakepulver.
Går fint å bruke vanlig hvetemel hvis du ikke har spelt mel.
Hvor mye fint og grovt du vil bruke er smak og behag og bare å variere.
Rør deretter i grønnsakene, salamien, skinken og osten(veldig godt med litt parmesan oppi)
Her kan det også bruker kyllingkjøttdeig, svin, biffstrimler, pepperoni etc som alternativ.
Legg røren i en smurt muffinsformer eller store papirformer.
Jeg brukte bare muffinsbrett.
Valgfritt om du vil legge litt ost på toppen av muffinsen før steking.
Stekes midt i ovneni ca. 20-25 minutter.
ENJOY J